Rouw en verliesverwerking

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk of de hoop op een kind. In alle gevallen is het belangrijk om te leren omgaan met je verlies. Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd mee omgaan en vorm geven aan je verlies. Maar soms lukt dit niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen. Neem contact met mij op zodat je mij jouw verhaal kunt vertellen.

Om een verlies goed te kunnen verwerken, doorloop je het rouwproces aan de hand van vier taken, welke we ook wel de taken-indeling noemen. Dit zijn stappen die je moet zetten om uiteindelijk je leven weer op te kunnen pakken.
De taken zijn als volgt: aanvaarden van het verlies, doorleven van de pijn en het verdriet, je leven een nieuwe invulling geven en het verlorene een plek kunnen geven.

Daarnaast is het belangrijk dat je ook gaat inzien wat er nog wel is waar je blij mee kunt (leren) zijn.
Veel mensen lopen vast in dit proces omdat ze geleerd hebben hun emoties die nodig zijn om hun verlies te verwerken te onder drukken. Daarbij kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens de emoties die erbij horen. Op het eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van gaan maken.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je meteen een afspraak wilt maken. Wat je vraag, klacht of probleem ook is, ik help je graag.