EMDR therapie in Tiel

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kost tijd en energie. Vaak lukt het je om ze een plek te geven. Maar soms blijf je er last van houden. Beelden van de situatie komen naar boven en emoties blijven je achtervolgen. Ik kan jou, door middel van Eye Movement Desensitization and reprocessing, afgekort EMDR, helpen met dit verwerkingsproces.

Op dit moment staat EMDR erg in de belangstelling als het gaat om trauma verwerkingen om angsten te reduceren. EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling die jou helpt de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het doel van de methode is om je te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan die gebeurtenis. Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma kun je op een snelle en secure manier het trauma verwerken.

De emdr behandeling

In het begin besteed ik aandacht aan de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Ik laat je, met behulp van een aanwijsstokje, verschillende oogbewegingen uitvoeren. Dit stimuleert jouw beide hersenhelften om beter te gaan samenwerken En zo wordt de oude emotionele lading als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats. Hoewel dit idee je misschien vreemd lijkt, is het een bewezen effectieve methode die ook jou kan helpen.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over emdr therapie of als je een afspraak wilt maken.