Burnout

Iedereen voelt wel eens de behoefte om op de pauzeknop te kunnen drukken van het leven om even helemaal niets te hoeven doen.

Als je een burn-out hebt dan kun je echt niet meer door op de manier zoals je dat wel gewend bent. Je bent uitgeput, hebt pijn in je lichaam, vergeet veel en kunt je niet concentreren. Ook ervaar je meer angst, verdriet en woede. Wat je voorheen allemaal zelf deed, kun je nu niet meer opbrengen.

Je bent op, je bent moe. Je lichaam geeft je nu een heel duidelijk signaal dat het zo echt niet meer verder kan. Je bent letterlijk en figuurlijk aan al je eigen grenzen voorbij gehold. Je hebt zoveel rekening gehouden met anderen dat jij jezelf bent vergeten.

En dat is het lastige daarom zie je pas heel laat in dat je te maken hebt met een burn-out. Hoogste tijd om te stoppen, hoe spannend dit ook is. Want je denkt dan dat alles in zal gaan storten. Des te langer je wacht, des te langer het ook duurt voordat je weer kunt gaan herstellen. Het is nu echt de hoogste tijd dat je eens aan jezelf gaat denken.

Je bent zo ontzettend moe en je hebt nergens zin in, je komt dan ook nergens meer aan toe. Je kunt duizelig zijn of pijn ervaren in je lijf. Maar er zijn ook mensen die zelfs hartkloppingen krijgen. Het is ook niet gek als je zomaar in huilen uit kan barsten. Hoe graag je ook verder wilt, je lichaam en je geest weigeren verder te gaan.

Leer je grenzen kennen, leer ze te stellen. Maar leer ook hoe je kunt ontspannen. Want het is echt heel belangrijk dat je weet en ervaart hoe je ervoor kunt zorgen dat spanningen weg kunnen vloeien.

Ik vind het dan ook belangrijk om je zo te kunnen helpen dat je niet nog een keer aan je grenzen voorbij gaat en jezelf op weet te branden.

Je lichaam geeft goed aan wat goed voelt en wat juist niet. Als je meer contact weet te maken met je lichaam, dan kun je ook leren voelen waar je grenzen liggen. Daarbij is het ontzetten belangrijk dat je ook bereid bent om naar je lichaam te luisteren. Aangezien de prijs die je betaalt hoog is, als je dit alsnog niet doet.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.